«

»

Baile Tusnad


Baile Tusnad reprezinta cea mai mica statiune balneara din Romania, supranumita si Mica Elvetie sau Perla Ardealului. Este localizata in judetul Harghita, in partea sudica a Depresiunii Ciucului, intre muntii Harghita si Bodoc. Se afla la o altitudine de 650 de metri, intr-un defileu al raului Olt. Destinatia atrage prin obiectivele turistice din zona, posibilitatile de pertrecere a timpului liber, cadrul natural spectaculos, precum si prin importantele resurse balneare de aici.

Probabil cel mai cunoscut dintre obiectivele turistice din zona este Lacul Sfanta Ana, singurul lac vulcanic din Europa centrala. Tot in apropiere se poate vizita si Tinovul Mohos, o rezervatie naturala ce conserva specii unice in Romania. Un alt loc interesant din statiune este Turnul Apor, un punct de belvedere situat la o inaltime de 761 de metri.

In Baile Tusnad exista si o partie de schi cu ski lift, nocturna, tunuri de zapada si centru de inchiriere a echipamentelor.

Despre apele sale minerale cu efecte curative exista mentiuni scrise inca din secolul al XVIII-lea. Resursele balneare din Baile Tusnad constau in ape minerale carbogazoase, cloruro-sodice, bicarbonate. Factorii naturali de cura includ si bioclimatul subalpin, stimulant si tonifiant. Statiunea se preteaza pentru ameliorarea afectiunilor cardiovasculare, digestive, endocrine sau pentru unele afectiuni ale sistemului nervos.

Clima este cea subalpina, cu veri racoroase si ierni reci. Aerul este curat si bogat in ioni negativi si aerosoli.


Vizualizaţi Baile Tusnad pe o hartă mai mare